"Enter"a basıp içeriğe geçin

Hakkımda

Meet The Scout

“Kim olduğum hakkında en ufak bir fikrin var mı?” (The Scout, Team Fortress 2)


Pekala, kısa konuşalım. Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunuyum ve son 5 yıldır bölümde uzman olarak çalışıyor ve sistem yöneticiliği yapıyorum. Bilgisayarlar ile sanırım 10 yaşında tanıştım. Bir şekilde küçük yaşta programlamaya merak duymaya başladım, özellikle de üniversite öncesi ve üniversite sırasında bu merak oldukça büyük ivme kazandı.

Bilgisayar önünde sadece kod yazmıyorum tabii ki, akademik çalışmaların yanı sıra (dersler, tez, yayın çalışmaları, vs) mesela haftasonları bazen yazının en başında alıntı yaptığım Team Fortress 2 oyununun sunucularında vakit geçiriyorken de görebilirsiniz beni.

Team Fortress 2 ile ilgili en çok üşendiğim şey, Steam ve oyunu Linux üzerine kurup oynamayı denemek oluyor. Evet, son 4-5 senedir (orta okulda bilgisayarıma bir Linux dağıtımı kurmaya çalışırken var olan tek disk bölümünü darmadağınık etmemi saymazsak) aktif bir Linux kullanıcısıyım (o adını vermek istemediğim diğer “çok popüler işletim sistemi” benim istediğim oyunları oynamamı sağlasın yeter); Debian ve Kubuntu favori dağıtımlarım arasında. Evden dışarı çıktığım zaman üzerimde etrafımdaki bilgisayarlara Linux kurulumu yapmak için CD veya USB bellek bulabilirsiniz, şaka yapmıyorum.

Çok mu bilgisayar sohbeti yaptım? Evet çoğu arkadaşım da hakkımda aynı şekilde düşünüyor. Konu değiştirelim. Bilim kurgu filmler önde olmak üzere (örneğin rahatlıkla bir Star Trek fanatiği olduğumu söyleyebilirim) çoğu film türünü izlerim. Yabancı rock, metal gibi müzikler dinlerim genellikle; ama çevreden duyup kulağıma güzel gelen diğer şarkıları da dinlemeyi ihmal etmem. Korn, Apocalyptica gibi gruplar favorilerim arasında.

Ben galiba yazının en başında kendimden kısaca bahsedeceğimi yazmıştım, doğrusu bu kadar yazıda sonra yazıp yazmadığımdan bile emin değilim artık. Kendim hakkımda yazmayı burada bırakıyorum, geri kalan boşlukları blog’umu takip ederek doldurabilirsiniz 🙂

2 Yorum

  1. DİDEM DEMİRTAŞ
    DİDEM DEMİRTAŞ 4 Haziran 2009

    slmmm efe nbr
    hayrlı olsun yenı halı:)

  2. Eren Başaran
    Eren Başaran 29 Ocak 2010

    Efe merhaba, seninle iletişime geçebileceğim bi mail adresi verebilir misin? kubuntu hakkında bi 🙂

    kolay gelsin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.