"Enter"a basıp içeriğe geçin

Homerun’ı Denediniz mi?

Homerun, daha önceden de var olmasına rağmen KDE 4.10 ile gözükmeye başlamış olan bir Plasma masaüstü arayüzü. Bildiğimiz KDE masaüstleri olan Desktop, Folder View, Search and Launch’a alternatif olarak Homerun’ı kullanabiliyorsunuz. Veya bir panel uygulaması olarak Klasik/Kickoff/Lancelot uygulama menüleri yerine de kullanma şansınız var.

homerun1

Doğrusu Homerun, Ubuntu’nun Unity arayüzüne benzeyen bir arayüz sunmasına rağmen Unity’den daha fazla özelleştirilebilirlik sunuyor. Örneğin istediğiniz her an ekranın sağ üst köşesindeki ayar simgesinden Homerun’ı özelleştirmeye başlayabilir, var olan sekmeler üzerinde değişiklik yapabilir, silebilir veya sıfırdan yeni sekmeler ekleyebilirsiniz.

homerun4

Homerun’a daha önceden burun kıvırmama rağmen bir arkadaşımda tekrar görmem üzerine son 1 haftadır kullanıyorum, birkaç pürüzüne rağmen kullanılabilir bir masaüstü arayüzü olduğunu diyebilirim 🙂

2 Yorum

  1. plazma
    plazma 17 Şubat 2014

    peki hocam ubuntu 12.04 64bit var bende bu homeruni kurabilirmiyiz buna yoksa kde masaustumu lazim illaki ?

  2. Efe Çiftci
    Efe Çiftci 18 Şubat 2014

    Homerun bir Plasma masaüstü eklentisi olduğu için KDE gerekir, var olan Ubuntu Unity arayüzü üzerinde doğrudan çalışmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.