"Enter"a basıp içeriğe geçin

Sonra Soruyorlar Niye Windows Sevmiyorum?

Bu Windows denen meretin bana garezi var. Haftasonundan haftasonuna oyun oynamak için açacağım, zırt pırt taciz edip oyun zevkimin içine ediyor. Yok hayır Windows işletim sistemi ile ilişiğimi sadece oyun oynarken kullanacak kadar basite indirgemişim, ona bile sorun üretebiliyor Windows.

Mesela bir oyun oynuyorum, oyun beklenmedik bir anda minimize ediliyor. Bi bakıyorum ki Windows Update çalışmış da “benim bunu acil restart etmem lazım, bi haber vereyim sana dedim” diye pencere açmış. Yahu restart isteyen update mi olur? “Ben ne zaman istersem o zaman restart edeceksin” de diyemiyorum, mecbur en fazla 4 saat sonra tekrar taciz edilmek üzere öteliyorum.

Oyuna geri döndüğümde tabi gayet içler acısı şeyler olmuş oluyor bu 5 saniyelik kopukluk sonucunda, git baştan başla.

Neyse zaman geçiyor, herşey normale dönmüş. Ama bu sefer de bir ara aniden CPU fanı hızlanmaya, oyun teklemeye başlıyor. Masaüstüne geri dönüp bi bakarım ki Windows bu sefer de durduk yere “senin donanım puanın çok eskide kalmış, dur ben bunu bi tazeleyeyim” diye cpu, gpu, ram, harddisk ne varsa sömürmeye başlamış.

Donanım puanı nedir ya? Benim işlemcimin, harddiskimin ne olduğundan sanane? Puan verince ne oluyor? Bir de bilgisayarın donanımında en ufak bir değişiklik olmadığını görmüyor musun da yine aynı donanıma aynı puanı vermek için delirtiyorsun beni?

Hani öfkeden delirdiğiniz anlarda kafanızın içinde birşeylerin çatladığını hissedersiniz ya, o an o öfkeyle elim reset tuşuna gitti bilgisayarın. Neyse ki bir sonraki haftasonu açtığımda “resete basmışsın sen en son sefer, çok bozuldum, format at düzeleyim” yapmadı bana.

3 Yorum

  1. jupiter
    jupiter 21 Nisan 2012

    Valla ben hala windows xp ve ubuntu 10.10 kullanıyorum ısrarla. Bence en iyi iki işletim sistemi sürümü bunlar. Oyun oynarken ben GameBooster kullanıyorum eminim ki biliyorsunuzdur. Tüm gereksiz windows servislerini kapatıyor ve böyle şeyler olmuyor. Aslında böyle bir şey Windows un kendi içinde olması lazım. Oyun modu gibi, oyun oynarken bunu bilmesi ve milleti rahatsız etmemesi lazım. Windows xp de güncellemeleri otomatik yapınca soruyor bazen onunki daha da gıcık, şimdi yeniden başlat ya da iptal diyorsun ama on dakika sonra sinir bozucu bir şekilde yine geliyor ekrana o an işte görev yöneticisinden zorla kapatıyorum onu daha da sormuyor rahatlıyorum işte o zaman. Sanki iki tokat çakmışım da “otur oturduğun yere, ben ne dersem o olacak” demişim gibi iyi geliyor o derece yani 😀 Maçoluğum tutuyor işletim sistemine.

  2. Efe Çiftci
    Efe Çiftci 22 Nisan 2012

    Game Booster’ı ilk defa duydum, bakayım bir ara teşekkürler 🙂

  3. Polat Büyükarslan
    Polat Büyükarslan 8 Mayıs 2012

    @jupiter’in dediği gibi GameBooster bir nebze rahatlatabilir. Oyun modu artık antivirüslerde bile var. Windows böyle bir şeyi hala akıl edemedi. Daha ne söylenebilir ki? 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.