"Enter"a basıp içeriğe geçin

Neler Olup Bitiyor?

Sanırım biraz tembel bir blog yazarıyım, bu sıralar hayatımda birçok önemli değişiklik oluyor fakat bunların hiçbirisine blogda yer vermemişim.

Öncelikle, 2008 yılında mezun olduğum Çankaya Üniversitesi’ne geri dönüş yapmamdan söz edeyim. Bilgisayar mühendisliği eğitimime yüksek lisans ile kaldığım yerden devam ediyorum artık 🙂 Bu sene yeni kayıt yaptırmış olan öğrencilerden birkaçını lisans sürecinden tanıdığım için mutluyum, tanıdığım arkadaşlarla yine aynı sınıflara girmeye başladık 😀

Ayrıca, bölümde Uzman olarak işe de başladım. İkinci haftama girdim, herşey sırasıyla yavaş yavaş yerine yerleşiyor. Okuldaki hocalar ile çalışan diğer insanları ve yapmakla yükümlü olduğum iş konusunda zaten daha önceden gelen bir birikimim olduğu için bir sıkıntım yok, herşey güzel devam ediyor 🙂

Sözü açılmışken, şu birkaç hafta önce sözünü ettiğim web şablonunu ise asıl hedeflediğim yerine yerleştirdim nihayet. Bu günlerde web tarayıcılarının desteklediği XHTML vs CSS tanımları ile en uyumlu şekilde görüntülenebilmesi için şablonda kutucukların arkaplanı için küçücük bir hile yapmak zorunda kaldım: arkaplan resimleri aslında sabit yükseklik ve genişliğe sahipler; o belirtilen boyutların dışına çıkacak olan bir içerikle karşılaşırsam, ilgili resim dosyaları üzerinde oynama yapmadığım sürece şablon yamulacak 😛 Çözüm mü? Sabırsızlıkla HTML5 ve CSS3’ün yaygınlaşacağı günleri bekliyorum.

Son olarak, 3-4 sene önce aldığım MSI M675 dizüstü bilgisayarımı emekli ettim artık. Yeni almış olduğum Casper Nirvana (model numarasını unuttum) hakkında arkadaşlardan gelen “Casper şöyledir, böyledir” tarzı yorumların tümünü bir kenara bıraktım, ne de olsa her dizüstü bilgisayar markasının kötülenebilecek değişik değişik yönleri olabiliyor. Benim satın alma kriterlerimin en önceliklisi, kullanacağım Linux dağıtımını sorunsuzca çalıştırabilmek idi. Gezdiğimiz mağazalarda satış görevlileri ile “Ben bu usb disk içindeki işletim sistemini çalıştırıp test etmek istiyorum…” şeklinde girdiğim diyalog eşliğinde Kubuntu 9.10 Beta denemesi yaptım ilgimi çeken bilgisayarlarda. Mağazadaki hızlı testte sorun göstermeyen bu bilgisayar, satın aldıktan sonra evde 64-bit Kubuntu kurulumundan sonra gerçekten sorunsuzca Linux çalıştırabildiğini kanıtladı: alışkın olmadığım şekilde hafıza kartı okuyucu ve webcam bile çalışıyor!

Oyh, yoruldum artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.