"Enter"a basıp içeriğe geçin

Çankaya Üniversitesi ve Kubuntu – 2

Eski blogumda geçen yıl bu günlerde yazdığım yazıda, okul öğrencilerinin kullanımına açık olan bilgisayar laboratuvarındaki bilgisayarları Kubuntu 8.04 ve Windows XP dual boot olacak şekilde elden geçirmiş olduğumdan bahsetmiştim.

Bugün aynı laboratuvar bilgisayarlarının tertemiz bir güncelleme süreci bitti. Her iki işletim sistemi de (ne de olsa öğrencilerin büyük çoğunluğu hala ötekisini tanıyor, kullanmak istiyor) sıfırdan kuruldu, gerekli programlar yüklendi ve ince ayarlar verildi.

Aradan geçen bir yıl içersinde Kubuntu önüne oturup kullanan, internette gezinip ödevlerinin çıktılarını alan, oyun oynayan öğrencilerin yanı sıra çeşitli zorluklar yaşayan öğrencilerin olduğunu da gördüm; bunlar tabii ki kullandıkları bilgisayarlarda bugüne kadar Windows görmeyi normal birşey gibi ezberlemiş olan kesim 🙂 Mesela açılış ekranında sadece 3 yazı görünüyordu: Kubuntu, Username, Password. Bu ekranla karşılaşan çoğu öğrencinin “Aaa değişmiş bunlar, Kubuntu ne? Nasıl kullanacağım bunu?” sorularını sorduklarına şahit olduğum için bu sene giriş ekranına daha açıklayıcı bir not iliştirdim. Benzer kolaylıkları masaüstü simgeleri gibi ve daha birçok küçüklü büyüklü konularda da sağlamaya çalıştım, inanıyorum ki bu sene öğrencilerin karşı karşıya geldikleri zaman daha doğal karşılayıp kullanabilecekleri bir kurulum yapmışımdır 🙂

Geçen seneki yazıya benzer şekilde, bu yazıyı da birkaç resim ile sonlandırayım 🙂

Tek Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.