"Enter"a basıp içeriğe geçin

Windows 7 Ve İptal Edilemeyen Dosya Transferleri

Bugün normal bir şekilde Windows XP kullanılabilecek bir bilgisayara yüklenmiş olan Windows 7 ile karşılaştım. Normal ile ne kastettiğimi bilirsiniz: 3-4 yaşındaki 1 GB RAM’e sahip olan bilgisayarlar falan; yani Vista ile birden 3-4 GB seviyesine tırmanmak zorunda kalan bilgisayarlardan değil. Evet Windows 7 bu bilgisayar üzerinde Vista’nın aksine Microsoft fanboylarının övündüğü gibi gayet güzel, hızlı bir şekilde kullanılabiliyordu.

Fakat bütün herşey bir anda benim cebimden 8 GB’lık Bigboy USB diskimi çıkartıp bu bilgisayara takmamla alt üst oldu. Yapacağımız şey basitti, 2 GB’lık tek bir dosyayı benim diske aktaracaktık. Dosyayı Windows Explorer üzerinden USB üzerine sürükleyip bıraktığımızda gördük ki kalan süre sayacı 10 dk’dan başladı, azimli bir şekilde artmaya devam etti. Sayaç 20 saati göstermeye başladığı zaman “artık yeter” deyip işlemi iptal etmek istedik, bu sefer de kopyalama penceresinin tüm çabalarımıza rağmen kapanmayışı karşısında şok olduk. İptal tuşu tıklanmaz, köşedeki çarpı tuşu tıklanmaz; böyle rezil bir şey.

Görev yöneticisinden dosya transferi penceresi ile ilgili işlemi sonlandıralım dedik, bütün Windows arayüzü ekrandan kaybolmasına rağmen (Explorer.exe) diskim üzerindeki led hala yanıp sönmeye devam ediyordu. “Bari tüm belgeleri kaydedelim de bilgisayarı kapatalım, diski öyle çıkartalım” dedik, bu sefer de 5 dakika boyunca Windows’un mavi arkaplan üzerinde dönen yuvarlaklı bilgisayar kapatılıyor yazısını okuduk. En sonunda da bilgisayarın reset tuşuna bastık kurtulduk bu çileden.

Bu tatsızlıktan sonra şurası kesin ki, Windows “7” bile olsa hala bildiğimiz eski beceriksiz işletim sistemi. Ben bu USB diskimi kendi bilgisayarıma takıp birkaç dakika içersinde aynı boyuttaki bir dosyayı kopyalayabiliyorken Windows’un bu işi becerememesi çok ayıp. Hadi öyle veya böyle, bu yazıyı okuyup bana “ama şu yüzden / ama şöyle…” şeklinde bir sürü sebep gösterseniz bile iptal tuşuna tıklayınca tuşun bir daha tıklanmaz hale gelip “İptal ediliyor” yazısı almasına ne denilebilir ki? Bu işi 20 saat sonra dosya transferi bitince mi iptal edecek bu işletim sistemi görünümlü şey?

2 Yorum

  1. Metin ARSLAN
    Metin ARSLAN 5 Ekim 2009

    Efecim mizacını cok begeniorm ne yalan sölim 🙂 bill gates olsam yerin dibine girerdm bu yazıdan sonra .. Harikasın dostum çok güldm :):)

  2. Sinan Onur ALTINUÇ
    Sinan Onur ALTINUÇ 7 Ekim 2009

    Muhtemelen “benim kullanıcım işini bilir” diye düşünmüşlerdir. Sen de madem iptal edeceksin niye başlatıyosun dosya transferini. Onu geçtim madem kapatacaksın windowsu niye açıyosun ki saçma şeyler bunlar :p

    Süreyi doğru hesaplıyo muydu bari:
    http://www.bobiler.org/monte.asp?m=112588
    (Yarım saattir bunu arıyorum)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.