"Enter"a basıp içeriğe geçin

LKD Üye Plasmoid

Geçtiğimiz ay Star Trek Countdown plasmoid’i ile olan işim bittikten sonra yeni bir plasmoid üzerinde çalışmaya başlamıştım. Aradan geçen 1-2 hareketsiz haftadan sonra nihayet birkaç gün önce plasmoid tekrar canlan(dırıl)dı, ve çalışan ilk sürümü hazır hale geldi.

İşte Linux Kullanıcıları Derneği Üye Plasmoid’i:

LKD Üye Plasmoid

Şu an bu plasmoid’in bazı irili ufaklı eksiklikleri var, fakat temel olarak görebileceğiniz gibi üye adı ve parolası belirtildiği zaman düzgün bir şekilde kullanıcının masaüstüne dernek üyelik bilgilerini getiriyor. Eksikleri tamamlandığı zaman paketleyip plasmoid depoma yerleştireceğim 🙂

Not: Üçüncü bir plasmoid yolda bile.

2 Yorum

  1. yok
    yok 4 Haziran 2009

    bunları kde-look.org a eklersen tek bir yerden erişmek herkes için daha kolay olur bence. bir de plasmoid yapmak için pyqt dan anlamak gerekir değil mi ben python biliyorum ve techbase.kde.org daki belgelere bakıyorum ve bir sürü pyqt var. nasıl yapacam bilmiyorum. sen nasıl geliştiriyorsun?

  2. ZX
    ZX 4 Haziran 2009

    @yok:
    Şu an bu plasmoid’in kodları LKD svn’inde tutuluyor, yeterli olgunluğa ulaştığı zaman uygun şekilde duyurusu ve paylaşımı yapılacaktır tabii ki.

    Nasıl geliştirildiğine gelirsek; Python yorumlayıcıdaki help komutu faydalı oluyor. Ayrıca KDE svn’indeki ve kde-look’taki plasmoid’lerin kodlarını incelemek de. Son olarak, Google’da mesela “Plasma.Label class reference” gibi aramalar yapınca esas dökümantasyon ile karşılaşabiliyorsun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.